Geschiedenis witgoedreparatieservice en verkoop JoopBreunesse V.O.F.

De oprichter van de Witgoedreparatie-service :


De oprichter van het familiebedrijf, J. Breunesse, begon omstreeks 1950 met het verhuren van langzaam wassers. Dit zijn ouderwetse wasmachines, een soort ton met een schoep er in, waar je kokend water in moest gooien. Hij verhuurde ze voor 1 gulden en 25 cent en bezorgde ze persoonlijk met de bakfiets bij de inwoners van Baarn. Later op de dag haalde hij de machine dan weer op en bracht hij het apparaat naar de volgende klant. Pas toen de eerste volautomatische wasmachines geproduceerd werden, begon eigenlijk ook de verkoop van de wasautomaten. Dit werd al snel uitgebreid naar meer soorten huishoudelijke apparaten bijvoorbeeld stofzuigers, koelkasten en gasfornuizen. Nadat het bezit van apparatuur was ingeburgerd ging deze natuurlijk soms ook kapot en zo werd begonnen met de witgoedreparatieservice. Met de wasmachine reparaties al snel gevolgt door droger reparaties en nu vandaag de dag heeft ook bijna elke gezin wel een vaatwasser dus voeren we ook dagelijks vaatwasser reparaties uit.
 
Vroeger had niemand aardgas dus toen dit werd aangelegd hadden alle mensen een nieuw gasfornuis nodig of moest hun oude gasfornuis omgebouwd worden. In deze tijd bleek dat J.Breunesse een echte zakenman was en groeide zijn bedrijf enorm.
Er werden plaatselijk grote bijeenkomsten georganiseerd om de mensen voor te lichten over de nieuwe gasfornuizen en de plaatselijke winkeliers konden op een gezamenlijk punt alle klanten ontvangen om zo nodig voor de verkoop zorg te dragen. Terwijl iedereen nog bezig was met de uitleg hoe ieder knopje werkte was J.Breunesse echter - slimmer dan de meeste winkeliers - volop bezig met de verkoop.
Hij volstond daarbij met een summiere uitleg en instrueerde de klanten pas uitgebreid bij het installeren in hun woning.
Inplaats van uren te praten met een paar potentiele klanten werkte hij er zo honderden in een kort gesprek af. Dit leverde hem wel ongeveer 75% van alle verkopen op wat zo ongeveer 800 gasfornuizen betekende.
Het bedrijf J. Breunesse was toen nog gehuisvest aan de Eemstraat 36 te Baarn. De Heer J. Breunesse vond het handelen zo leuk dat hij van alles begon in te kopen en te verkopen. Zijn winkel werd daarom ook algemeen bekend  als de "winkel van sinkel", een plek waar je alles kon kopen.
Zijn zoon die bij hem werkte vond die rommel maar niks en begon een nieuwe winkel op de Veldheimweg 13 in Baarn die weer was gespecialiseerd in huishoudelijke apparatuur, maar al heel snel werd dit pand te klein  en moest hij verhuizen naar het huidige adres op de Abel Tasmanlaan 1 te Baarn. Vandaag de dag kunt u hier nog steeds terecht voor de aanschaf of reparatie van huishoudelijke apparatuur en onderdelen.

 een oude zwart wit foto waar de witgoedreparatie service is begonnen