Een nieuw Fornuis of kookplaat kopen.

Atag fornuis kopen. Atag vrijstaand fornuis in zwart en rvs. Amersfoort. Hilversum. Baarn. Soest
Elektrisch- of gaskookplaat en/of elektrisch- of gasfornuis aanschaffen.


Er is een behoorlijke verscheidenheid in de soorten fornuizen en kookplaten en er is een groot verschil in kwaliteit en functies. Zo zijn er gaskookplaten en elektrische kookplaten, zoals inductie en thermisch. Verder zijn er gasfornuizen en elektrische fornuizen, al dan niet in combinatie met een magnetron.
Het is dus verstandig dat u zich daarin verdiept als u een dergelijk apparaat wilt gaan aanschaffen. Temeer daar dit vaak grote gevolgen heeft voor de gerechten die u wilt bereiden in of op uw nieuwe fornuis of kookplaat. Voorts is het ook van belang om te weten of het door u gewenste fornuis of kookplaat ook werkelijk bij u in de keuken kan staan. Mogelijk moet bijvoorbeeld eerst de elektra worden aangepast, omdat het nieuwe apparaat een verschillend (meestal hoger) vermogen heeft. Dit houdt dus in dat als u een elektrisch fornuis of kookplaat heeft en deze gaat vervangen door een nieuwe, deze niet altijd zal gaan werken, zonder aanpassingen in de groepenkast. Gelukkig kunnen wij deze aanpassingen voor u regelen. Dus kom even langs in onze winkel om de mogelijkheden te bespreken, voordat u overgaat tot de aanschaf!
 

 Enkele punten om op te letten voor u een nieuw fornuis en/of kookplaat koopt:

 • De inhoud van uw oven, deze wordt aangegeven in liters
 • De functie van de oven is heel belangrijk. Dit kan zeer grote invloeden hebben op de bereidingstijd en het bakresultaat.
 • Met klok en kookweker, of zonder.
 • Indeling van de kookplaat.
 • Soort pannendragers.
 • Het soort fornuis of kookplaat, zoals gas- of elektrischfornuis of kookplaat, keramisch- of inductiekookplaat.
 • De breedte en hoogte van uw nieuwe fornuis cq kookplaat.
 • De kleur, ook hier zijn diverse keuze in.
 • De zorg voor de juiste aansluitmaterialen zodat uw nieuwe gasfornuis veilig is. Wij verrichten daarom altijd na het aansluiten van uw nieuwe gasfornuis, een gasmeting.                                                                       Inductie fornuis kopen. Pelgrim inductie fornuis. Wit met lade. Baarn. Amersfoort,. Hilversum. Soest
  
Soorten kookplaten en de verschillen

Er zijn vrijstaande kookplaten, inbouwkookplaten en kookplaten ingebouwd in fornuizen.
Hieronder de verschillende uitvoeringen/type:

De gaskookplaat: een kookplaat werkend op gas. Voordeel: veel warmte dus ook veel power. Ook zeer veilig tegenwoordig door de verplichte vlambeveiliging. Dit betekent simpel gezegd: geen vlam geen gas! 
Nadeel: Veel gas en warmte gaan verloren, zonder dat het rendement erg hoog is
 • De hoogrendement gaskookplaat: een kookplaat werkend op gas maar met een hoog rendement, uitgevoerd met de A+ brander. Voordeel: veel warmte dus ook heel veel power. Ook zeer veilig tegenwoordig door de verplichte vlambeveiliging. Dit betekent simpel gezegd: geen vlam geen gas! Grootste voordelen: hogere tempraturen, kortere kooktijden en energiebesparing.
 • De electra kookplaat een rvs kookplaat met grote ringen die heet worden. Nadeel veel energieverlies, slecht schoon te maken en de tempratuur te lastig te regelen.
 • De keramische kookplaat : Deze oogt als een mooie glasplaat. Voordeel: oogt mooier dan de elektra kookplaat. Nadeel: kookt langzaam, gebruikt veel energie bij laag rendement. Lange afkoeltijd en bakt in bij overkoken. 
 • De Inductie kookplaat: Deze oogt ook als een mooie glasplaat en is energiezuinig bij hoog rendement. Verwarmt super snel. Gemakkelijk schoon te maken, doordat bij overkoken producten niet inbakken en koelt snel af. Perfect regelbaar en flexibel. Het koken van de toekomst! Enig nadeel: bij aanschaf dient u ook een nieuwe pannenset  aan te schaffen. Deze dienen geschikt te zijn voor inductie .
Verder zijn er natuurlijk nog diverse verschillen in bediening, pannendragers, aantal pitten en maten. Voor meer informatie kunt u terecht in onze winkel.

 Onze winkel is geopend van :

Maandag tot er met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Heeft u vragen of wilt u een serviceafspraak maken, dan wel wilt u onze winkel buiten bovengenoemde tijden bezoeken, zie hieroner:

CONTACT MET ONZE KLANTENSERVICE KLIK HIER

Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar op nummer 035-5416635.

Maandag tot er met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur.
Zaterdag van 8.00 uur tot 16.00 uur.

 

Wij zijn dagelijks actief in de volgende plaatsen met verkoop, reparatie en installeren van uw apparatuur:

Amersfoort, Baarn, Soest, Soesterberg, Bunschoten, Spakenburg, Hilversum, Blaricum, Eemnes, Almere, Bussum, Bosch en Duin, Den Dolder, Nijkerk, Hoevelaken, Loosdrecht, woudenberg, Barneveld, Naarden, Huizen, Voorthuizen, Zeewolde, Bilthoven, De Bilt, Nederhorst den Berg, Muiden, Kortenhoef, Weesp, Zeist.