Geschiedenis

 
 
 

 

De oprichter:


De oprichter van het familiebedrijf, J. Breunesse, begon omstreeks 1950 met het verhuren van langzaam wassers. Dit zijn ouderwetse wasmachines een soort ton met een schoep er in waar je kokend water in moest gooien. Hij verhuurde ze voor 1 gulden en 25 cent en bezorgde ze persoonlijk met de bakfiets bij de inwoners van Baarn. Later op de dag haalde hij de machine dan weer op en bracht hij het apparaat naar de volgende klant. Pas toen de eerste volautomatische wasmachines geproduceerd werden, begon eigenlijk ook de verkoop van de wasautomaten. Dit werd gauw uitgebreid naar meer soorten huishoudelijke apparaten bijvoorbeeld stofzuigers, koelkasten en gasfornuizen. Toen de mensen allemaal apparatuur hadden gekocht ging deze natuurlijk ook kapot en zo begonnen ze ook met reparatie service.
  
De groei:
 
Vroeger had niemand aardgas  dus toen dit werd aangelegd hadden alle mensen een nieuw gasfornuis nodig of moest hun oude gasfornuis omgebouwd worden . In deze tijd bleek dat Hans Breunesse een echte zakenman was en groeide zijn bedrijf enorm.
Er werden plaatselijk grote bijeenkomsten georganiseerd om de mensen voor te lichten over de nieuwe gasfornuizen en de plaatselijke winkeliers konden op een gezamenlijk punt alle klanten ontvangen en zo nodig voor de verkoop zorg te dragen. Terwijl iedereen nog bezig was met uit te leggen hoe ieder knopje werkte was Hans Breunesse  echter  slimmer dan de meeste winkeliers want hij verkocht gewoon een fornuis met een zeer korte uitleg vertelde de mensen dat als hij werd geïnstalleerd ze uitgebreide uitleg zouden krijgen. In plaats van uren te praten met een paar klanten werkte hij er zo honderden af in een kort gesprek. Dit leverde hem wel ongeveer 75
% van alle verkopen op wat zo ongeveer 800 gasfornuizen bedroeg.
Het bedrijf J. Breunesse was toen nog gehuisvest aan de Eemstraat 36 te Baarn. De Heer J. Breunesse vond alleen het handelen zo leuk dat hij van alles begon te verkopen en in te kopen. Zijn winkel werd daarom ook algemeen bekend  als de winkel van sinkel een plek waar je alles kon kopen.

Zijn zoon die bij hem werkte vond die rommel maar niks en begon een nieuwe winkel op de Veldheimweg 13 in Baarn die weer was gespecialiseerd in huishoudelijke apparatuur maar al heel snel werd dit pand te klein  en moest hij verhuizen naar het huidige adres de Abel Tasmanlaan 1 te Baarn. Waar u vandaag de dag nog steeds terecht kunt voor onderdelen, aanschaf of reparatie van huishoudelijke apparatuur 

 Tips

# Stofzuigers: Gebruik altijd originele stofzuiger zakken. Dit voorkomt problemen als u aanspraak wilt maken op uw garantie.
tips line
# Condensdrogers: Reinig de condensor iedere 14 dagen. Dit voorkomt lange schoonmaaktijd en storingen.
tips line
# Wasmachine onderdelen nodig?
tips line

 

Bekijk nu onze online Showroom
Dehuishoudapparatenshop

 

Wasmachine onderdelen bestellen
24 uur per dag

Wasmachineparts

 

Droger onderdelen nodig?
Wasdrogerparts

 

Klik hier op voor vaatwasser onderdelen
Vaatwasserparts

 

Onderdeel nodig voor koelkast of vrieskast
Koelkastenparts

Abel Tasmanlaan 1 - 3742 PS - Baarn - Tel: 035-5416635 - email: info@breunesse.nl